Wie ben ik…

Bekijk Jasper-Pieter Boon's LinkedIn profileBekijk Jasper-Pieter Boon’s profile

 

Ik, Jasper-Pieter Boon (1966) ben sinds 1995 bezig met alle facetten van klantprocessen en het optimaliseren ervan. De eerste jaren van mijn carrière heb ik in Duitsland voor meerdere grote consultancy- en IT-bedrijven gewerkt, waarbij mijn klanten vooral verzekeraars en banken waren, zoals Hamburg-Mannheimer Versicherung, Signal Iduna Versicherung, Hamburger Sparkasse (Haspa) en Alte Leipziger Lebenversicherung.

Terug in Nederland werkte ik voor IG&H Management Consultants (onder andere bij Obvion, Interpolis en AEGON) en de laatste 6 jaar bij AEGON, waar ik me in verschillende managementfuncties – o.a. verantwoordelijk voor Business Innovatie, AEGON brede processen, Internet, Implementatie LEAN en Six Sigma en Klantloyaliteit – vooral heb ingezet voor het verbeteren van organisatie brede klantprocessen op basis van de Net Promoter score, LEAN en Six Sigma. Tevens heb ik jarenlange ervaring op het gebied van business development, innovatie en klantloyaliteit.

Ik heb economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, daarnaast heb ik een Lean Six Sigma Black Belt (IBIS UvA) opleiding gevolgd en ben ik Net Promoter Certified Associate (NPS/klantloyaliteit).

Waarom BeLoyal?

Door de jaren heen heb ik me altijd bezig gehouden met het verbeteren van (klant)processen. Vijftien jaar geleden heette dat Business Process Redesign (BPR) van Michael Hammer en nu hebben we het voornamelijk over LEAN en Six Sigma. Alhoewel deze aanpakken een hoge prioriteit geven aan klantwaarde, zie ik in praktijk de verbeteringen vooral liggen op het gebied van efficiency.

Aan de andere kant zie ik dat de laatste jaren het belang van customer intimacy – mede door de opkomst van het internet – steeds groter wordt, waardoor er nieuwe aanpakken ontstaan zoals customer journey’s, klantarena’s enz. Ook is er een toenemende behoefte aan het meten van loyaliteit, denk aan Net Promoter Score (NPS).

Deze twee krachten kunnen elkaar heel goed aanvullen, maar helaas zie ik te vaak binnen organisaties dat deze twee naast elkaar bestaan in plaats van elkaar versterken.

Met BeLoyal breng ik deze twee krachten bij elkaar.
 
Wilt u met mij spreken of mailen dan kan u mij bereiken via 06-142 29 0 29 en via jasper-pieter@beloyal.nl

Terug

Naar boven