BeLoyal Voorjaarsacademie

Workshops

Medio maart gaat de BeLoyal’s Voorjaarsacademie van start en met de volgende drie ééndaagse workshops:

 1. Innoveren en veranderen vanuit de “Why”
 2. Crowdsourcing in de buurt
 3. Coöperatieve beleidsvorming: Besparingen, waar ga je snijden?
1. Innoveren en veranderen vanuit de “Why”


Stop met het innoveren om het innoveren en stop met veranderen om het veranderen! Maar hoe dan wel innoveren en veranderen? Waar begin je ? Het antwoord op deze vraag is cruciaal voor de toegevoegde waarde van innovaties of veranderingen. Het antwoord is te vinden in het “Why” of het “Waarom” van het team, afdeling, divisie en of organisatie.

In het eerste deel van de workshop zal op basis van de “Golden Circles” toegelicht worden hoe dit principe werkt en de impact die het kan hebben op een groep en/of organisatie. In het tweede deel van de workshop zal er een begin gemaakt worden met het ontdekken van de “Why”.

 • De kosten bedragen 425 Euro* per deelnemer of 3.000 Euro* voor een team tot maximaal 10 deelnemers
 • Datum: donderdag 7 maart
 • Locatie: omgeving Amsterdam of op locatie
2. Crowdsouring in de buurt


Maak gebruik van de kennis, expertise, energie en middelen van de crowd om onbereikbaar geachte doelen te bereiken. Wat kunnen wij leren van de succesvolle crowdsourcing initiatieven en hoe zijn deze te vertalen naar de eigen buurt, participatie en wijkgericht werken?

In het eerste deel van deze masterclass zal ingegaan worden op de oorsprong en geschiedenis van crowdsourcing (het bestaat al veel langer dan de meesten denken), de betekenis en de verschillende soorten van crowdsourcing inclusief inspirerende voorbeelden. In het tweede gedeelte zullen we door middel van een creatieve sessie ideeën genereren gebaseerd op de crowdsourcing uitgangspunten en deze ideeën verder uitwerken.

Deze workshop was op het LPB congres 2012 een druk bezochte masterclass.

 • De kosten bedragen 425 Euro* per deelnemer of 3.000 Euro* voor een team tot maximaal 10 deelnemers
 • Datum: woensdag 13 maart
 • Locatie: omgeving Amsterdam of op locatie
3. Coöperatieve beleidsvorming: Besparingen, waar ga je snijden?


Je ziet en hoort het overal: er moet bespaard worden. Zo ook bij provincies en gemeenten, maar hoe ga je deze besparingen invullen? Zoals altijd met een aantal experts een hok in tot er een voorstel ligt?

Of haal je de echte experts erbij, immers in de meeste gevallen worden de burgers en ondernemers het meest getroffen door de besparingen, zij zijn de eigenlijke probleemeigenaar. Waarom dan ook niet aan hun deze moeilijke keuzes overlaten. Uiteraard dienen zij hierbij ondersteund te worden door de experts uit de gemeente of provincie. Bij BeLoyal heet deze aanpak: coöperatieve beleidsvorming.

In deze workshop worden de uitgangspunten van coöperatieve beleidsvorming uitgelegd en toegepast op een bestaande situaties.

 • De kosten bedragen 425 Euro* per deelnemer of 3.000 Euro* voor een team tot maximaal 10 deelnemers
 • Datum: donderdag 21 maart
 • Locatie: omgeving Amsterdam of op locatie

* Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW 

 

 

Inschrijfformulier Voorjaarsacademie


 

Terug

Naar boven